De plannen in 2018

Nu de feestdagen achter ons liggen en 2018 goed en wel is begonnen, wordt het tijd om de blikken weer op optreden te richten. 2017 was voornamelijk een jaar van oefenen in wisselende bezetting, vanwege beslommeringen rond gezin, werk en het verder uitbouwen en perfectioneren van ons repertoire. Maar daardoor is het optreden er een beetje bij ingeschoten.

2018 moet daar verandering in gaan brengen. En we beginnen goed, want in februari hebben we al twee shows staan. 8 februari is de eerste, in De Nieuwe Anita in Amsterdam.

Voor die tijd nog even een kleine terugblik op het laatste optreden van het jaar, bij Terrasmus.

We zijn weer compleet!

Na een aantal maanden noeste arbeid op diverse universiteiten en bij een opgraving diep in zuid-Turkije, is Lennart weer in den lande! En geen moment te vroeg, want het wordt weer tijd voor optredens.

Tot nu toe is dat alleen een middag bij Terrasmus in Amsterdam (op 29 oktober), maar we hopen daar de komende weken nog een paar shows aan te kunnen toevoegen en zo ons jaargemiddelde een beetje op niveau te houden. We hebben in ieder geval weer een paar nieuwe nummers voorbereid, waarvan we benieuwd zijn hoe die door jullie ontvangen worden. Dus misschien tot gauw!

Ergens in Turkije…

…is Lennart druk bezig met allerlei archeologische aangelegenheden. Dat we hem missen staat buiten kijf, dat hij (waarschijnlijk medio september) terugkomt gelukkig ook, maar desondanks weerhoudt het ons er niet van om toch nog een aantal optredens te doen.

De eerste is op vrijdag 11 augustus tegen negenen, tijdens het festival van onze vrienden van Don’t Wake the Deer, bij de Stayokay in Bunnik. Die doen we zelfs als kwartet, omdat Suzanne dan in la bella Italia vertoeft. En de tweede is op zondag 10 september, rond het middaguur tijdens het Foodnote Festival in Utrecht.

Voor meer details kunnen jullie ons bellen, mailen, of gewoon zoals altijd onze Facebookpagina in de gaten houden.Tot dan!

Festivals en andere aangelegenheden

Na hier en daar een verdwaald optreden (en de aftrap van 2017 in Café Mulligans), vonden we het weer eens tijd om wat serieuzer naar de band-agenda te kijken. Met als gevolg dat we binnen twee weken vier optredens konden bijschrijven. Eerst aankomende zaterdag naar good old ‘Skek, vervolgens twee weken achtereen in mei naar buiten (respectievelijk een wijnfestival in Utrecht en een feestje in de buitenlucht bij het Science Park in Diemen), gevolgd door een plek op het Elevator Sessions-festival in Utrecht.

We hebben weer een flinke batterij nieuwe nummers in de steigers staan, waaronder weer een echte eigengemaakte van Maria. Daarmee komt de teller toch alweer op vijf Last Night in Town originals, dus misschien dat we over een jaar of twee wel een keer een album gaan opnemen. Wie weet?!

Hoe gaat het eigenlijk met Last Night in Town?

Nou, best wel goed. Terwijl er allemaal dingen gebeuren op het wereldtoneel, bouwen wij gestaag verder aan ons repertoire en aan onze muzikale mogelijkheden. En dat terwijl Lennart regelmatig buiten Amsterdam aan het promoveren is en er inmiddels drie van de zes bandleden een kind aan het opvoeden zijn.

De eerste optredens van 2017 liggen alweer achter ons, maar gezien de leegte van de agenda gaan we de komende weken weer de boer op om podia te overtuigen van de toegevoegde waarde van onze aanwezigheid aldaar. Binnenkort meer nieuws.

En tenslotte nog een filmpje van afgelopen zondag, toen Neerlands bluegrass-grootheid Paul van Vlodrop al zijn leerlingen de gelegenheid gaf om te laten zien wat ze geleerd hadden. Dit resulteerde in een muzikale middag, die mocht worden afgesloten door Last Night in Town. Helaas zonder de in Duitsland bivakkerende Elmar en Lennart, dus voor de gelegenheid met Paul zelf op banjo en mede-leerling Nils op gitaar.

Summer is coming

Rond Hemelvaart (toen bijna heel Last Night in Town zich op het European World of Bluegrass Festival bevond) hadden we al een voorproefje van on-Nederlands lekker weer. En sindsdien kriebelt het weer aardig: we willen naar buiten om muziek te maken. Helaas is het in de door ons regelmatig bezochte parken momenteel nogal drassig, dus we zullen nog even moeten wachten tot de zomer echt losbarst.

In de tussentijd hebben we niet stilgestaan. Naast een aantal optredens in Amsterdam zijn we achtereenvolgens in Bilthoven, Bunnik en Tiel geweest, waarbij we niet alleen op de muziek, maar ook op de choreografie en looplijnen hebben gefocust. En voor degenen die nu denken ‘Looplijnen, is dat niet iets met voetbal?’: ja, maar ook met bluegrass.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan op 11 juni naar Mulligans in Amsterdam, om te zien in hoeverre we erin slagen het niet al te grote podium aldaar te bedwingen.

Het spel is op de wagen

Dat was wat ons betreft een zeer geslaagde avond gisteren in Galerie Dokhuis! Korte evaluatie (na afloop, met bier, dus dat doen we dinsdag in de oefenruimte nog wel even over) wees uit dat het één van onze betere shows tot nu toe was. Niet in de laatste plaats vanwege de unieke setting en het enthousiaste publiek. Dank daarvoor!

Binnenkort kunnen jullie overigens nieuw beeldmateriaal op de site verwachten, want er zijn veel foto’s gemaakt. En er is ook gefilmd, dus met de visuele content komt het wel goed. Ook fijn voor ons, want de meeste optredens worden tegenwoordig net zo hard op basis van filmpjes en foto’s ingeboekt. Het oog wil tenslotte ook wat. Daarom speciale dank aan onze Suzanne, die door voet bij stuk te houden heeft gezorgd voor een verzorgde en uniforme podiumpresence.

We zien de komende periode na gisteravond met nog meer vertrouwen tegemoet. En het wordt een drukke komende periode, met acht bevestigde optredens in de agenda, twee shows die we nog aan het afstemmen zijn en vast wel meer public appearances die zich zullen gaan aandienen. 2016 lijkt alvast een lekker druk jaar te gaan worden!

Bluegrass, country and folk, from Amsterdam.